Bouwkundige keuring Ouderkerk aan den IJssel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ouderkerk aan den IJssel inplannen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ouderkerk aan den IJssel inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouderkerk aan den IJssel inplannen

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ouderkerk aan den IJssel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ouderkerk aan den IJssel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ouderkerk aan den IJssel (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €290 en €440. De totale prijs bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ouderkerk aan den IJssel.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning75 m2€280 – €310
Rijwoning122 m2€355 – €380
Hoekpand145 m2€410 – €435
Geschakelde woning168 m2€450 – €480
Vrijstaand177 m2€520 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouderkerk aan den IJssel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Ammerstol en Bergambacht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouderkerk-aan-den-ijssel-2935

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Ouderkerk aan den IJssel analyseert een onafhankelijk ingenieur de woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ouderkerk aan den IJssel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Krimpenerwaard maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie