Bouwkundige keuring Gemert-Bakel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Gemert-Bakel laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Gemert-Bakel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gemert-Bakel bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gemert-Bakel afspreken

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Gemert-Bakel.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Gemert-Bakel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Gemert-Bakel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €430. De totale prijs hangt af van een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gemert-Bakel.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Studio99 m2280 – €330
Tussenwoning102 m2€360 – €390
Hoekwoning150 m2€420 – €445
2-onder-1 kap172 m2€460 – €480
Villa186 m2€505 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gemert-Bakel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Landerd, Uden, Grave, Oss en Zaltbommel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gemert-bakel-5421

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Gemert-Bakel controleert een onpartijdige partij de woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Gemert-Bakel). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Gemert-Bakel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Bakel
 • Bouwkundige keuring Milheeze
 • Bouwkundige keuring De Rips
 • Bouwkundige keuring Gemert
 • Bouwkundige keuring Handel
 • Bouwkundige keuring Elsendorp
 • Bouwkundige keuring De Mortel
 • Plaats een reactie