Bouwkundige keuring Zeeland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zeeland laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zeeland.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zeeland analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de plafonds en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeeland regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zeeland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zeeland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zeeland en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €455. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zeeland.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartementje93 m2290 – €325
Rijtjeshuis101 m2€360 – €370
Hoekhuis131 m2€425 – €435
2-onder-1 kap161 m2€460 – €500
Landhuis193 m2€515 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeeland die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Odiliapeel, Volkel, Maren-Kessel, Lith en Lithoijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeeland-5410

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zeeland controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zeeland). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Landerd wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie