Bouwkundige keuring Elsendorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Elsendorp inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Elsendorp.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Elsendorp analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elsendorp regelen

Behoefte aan meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Elsendorp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Elsendorp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Elsendorp en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €290 en €410. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Elsendorp.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning89 m2280 – €330
Tussenwoning110 m2€345 – €375
Hoekpand139 m2€405 – €435
Twee onder één kap160 m2€460 – €480
Villa196 m2€515 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elsendorp die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Handel, Gemert, Zeeland, Odiliapeel en Volkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elsendorp-5424

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Elsendorp bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Elsendorp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Gemert-Bakel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie