Bouwkundige keuring Tytsjerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Tytsjerk regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Tytsjerk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tytsjerk controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tytsjerk uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens weet je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Tytsjerk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tytsjerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tytsjerk (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €455. De prijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Tytsjerk.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning95 m2285 – €305
Rijtjeshuis100 m2€360 – €385
Kopwoning139 m2€415 – €430
Twee onder één kap164 m2€450 – €505
Landhuis182 m2€515 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tytsjerk die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hurdegaryp, Burgum, Frieschepalen, Siegerswoude en Ureterp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tytsjerk-9255

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Tytsjerk analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tytsjerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie