Bouwkundige keuring Volkel

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Volkel laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Volkel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Volkel inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Volkel regelen

Wil jij meteen meer info over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Volkel.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Volkel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Volkel (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €410. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Volkel.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement97 m2€300 – €325
Tussenwoning100 m2€335 – €370
Kopwoning139 m2€405 – €430
2-onder-1 kap171 m2€455 – €505
Villa184 m2€515 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Volkel die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Maren-Kessel, Lith, Lithoijen, Teeffelen en Oijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-volkel-5408

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Volkel controleert een onafhankelijk partij het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Volkel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Uden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie