Bouwkundige keuring Noordwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordwolde laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Noordwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Noordwolde benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordwolde laten uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noordwolde.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noordwolde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Noordwolde (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €485. De totaalprijs bestaat uit diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Noordwolde.

WoonobjectOppervlaktePrijsberekening
Appartement97 m2290 – €305
Tussenwoning104 m2€340 – €370
Kopwoning132 m2€415 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €500
Villa189 m2€515 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noordwolde die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zandhuizen, Oosterstreek, Boschoord, Doldersum en Wilhelminaoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordwolde-8391

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Noordwolde onderzoekt een objectieve deskundige de potentiële woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Noordwolde). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie