Bouwkundige keuring Oldelamer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldelamer inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oldelamer.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oldelamer analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldelamer laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oldelamer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oldelamer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldelamer (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €470. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oldelamer.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Appartement85 m2280 – €320
Rijwoning117 m2€355 – €365
Hoekpand141 m2€405 – €450
Geschakelde woning162 m2€460 – €485
Villa179 m2€525 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oldelamer die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Munnekeburen, Langelille, Scherpenzeel, Spanga en Nijetrijne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldelamer-8486

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Oldelamer controleert een objectieve partij het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oldelamer). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie