Bouwkundige keuring Terkaple

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Terkaple inplannen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina tref je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Terkaple.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Terkaple analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terkaple afspreken

Heel snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Terkaple.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Terkaple

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Terkaple (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €370. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Terkaple.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning91 m2275 – €325
Rijtjeshuis109 m2€360 – €365
Hoekhuis135 m2€415 – €435
2-onder-1 kap156 m2€475 – €485
Villa197 m2€505 – €545
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terkaple die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Akmarijp, Echtenerbrug, Bantega, Echten en Oosterzee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terkaple-8542

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Terkaple bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Terkaple). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie