Bouwkundige keuring Sint-Maartensdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint-Maartensdijk regelen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Sint-Maartensdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Sint-Maartensdijk inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de riolering en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint-Maartensdijk inplannen

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Tevens achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sint-Maartensdijk.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sint-Maartensdijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sint-Maartensdijk en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €405. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sint-Maartensdijk.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning77 m2290 – €315
Rijtjeshuis113 m2€340 – €380
Hoekpand145 m2€410 – €435
2-onder-1 kap167 m2€465 – €485
Villa181 m2€505 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint-Maartensdijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Scherpenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland en Dinteloord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-maartensdijk-4695

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sint-Maartensdijk controleert een objectieve specialist het woonhuis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sint-Maartensdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tholen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie