Bouwkundige keuring Houtigehage

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Houtigehage laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Houtigehage.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Houtigehage onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Houtigehage afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Houtigehage.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Houtigehage

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Houtigehage (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €440. Het prijskaartje bestaat uit verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Houtigehage.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Studio76 m2285 – €305
Tussenwoning102 m2€345 – €370
Hoekwoning144 m2€425 – €430
2-onder-1 kap175 m2€465 – €480
Villa178 m2€510 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Houtigehage die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike, Opeinde en Nijega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-houtigehage-9223

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Houtigehage bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Houtigehage). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Smallingerland loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie