Bouwkundige keuring Gilze en Rijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Gilze en Rijen laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Gilze en Rijen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Gilze en Rijen benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gilze en Rijen inplannen

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Gilze en Rijen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Gilze en Rijen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Gilze en Rijen (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €270 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gilze en Rijen.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Studio83 m2290 – €320
Rijtjeshuis112 m2€345 – €365
Kopwoning129 m2€410 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €495
Landhuis182 m2€525 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gilze en Rijen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek, Haaren en Oisterwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gilze-en-rijen-5121

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Gilze en Rijen bekijkt een neutrale partij het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gilze en Rijen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Gilze en Rijen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Rijen
 • Bouwkundige keuring Molenschot
 • Bouwkundige keuring Hulten
 • Bouwkundige keuring Gilze
 • Plaats een reactie