Bouwkundige keuring Middelharnis

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Middelharnis uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Middelharnis.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Middelharnis analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de vloeren en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middelharnis inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Middelharnis.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Middelharnis

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Middelharnis (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenberekening om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €405. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Middelharnis.

Soort woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio75 m2285 – €325
Rijwoning112 m2€345 – €375
Kopwoning130 m2€405 – €435
Geschakelde woning151 m2€470 – €500
Villa188 m2€520 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Middelharnis die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zwartewaal, Rockanje, Tinte, Oostvoorne en Vierpolders.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middelharnis-3241

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Middelharnis bekijkt een onpartijdige specialist het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Middelharnis). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie