Bouwkundige keuring Oostvoorne

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oostvoorne laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oostvoorne.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oostvoorne benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostvoorne uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oostvoorne.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oostvoorne

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oostvoorne (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oostvoorne.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement98 m2€295 – €325
Rijtjeshuis115 m2€340 – €375
Hoekwoning142 m2€405 – €450
2-onder-1 kap151 m2€465 – €505
Herenhuis183 m2€530 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oostvoorne die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Vierpolders, Oudenhoorn, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostvoorne-3233

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Oostvoorne onderzoekt een neutrale specialist het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oostvoorne). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Westvoorne doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie