Bouwkundige keuring Reuver

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Reuver laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Reuver.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Reuver benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reuver laten uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en of er asbest aanwezig is. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Reuver.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Reuver

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Reuver en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €385. De totale prijs wordt bepaald door meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Reuver.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Studio95 m2285 – €325
Rijwoning108 m2€360 – €380
Hoekhuis128 m2€420 – €445
Geschakelde woning173 m2€470 – €500
Herenhuis187 m2€530 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reuver die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Belfeld, Arcen, Lomm, Velden en Steyl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reuver-5953

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Reuver bekijkt een neutrale deskundige de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Reuver). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Beesel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie