Bouwkundige keuring Rockanje

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Rockanje regelen is dan zeer verstandig. Zo krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rockanje.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rockanje checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rockanje laten uitvoeren

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Rockanje.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rockanje

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rockanje (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €425. Het kostenplaatje hangt af van diverse aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rockanje.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio96 m2295 – €330
Rijtjeshuis120 m2€335 – €390
Hoekhuis135 m2€415 – €435
Twee onder één kap150 m2€465 – €500
Landhuis185 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rockanje die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tinte, Oostvoorne, Vierpolders, Oudenhoorn en Heenvliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rockanje-3235

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Rockanje controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Rockanje). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westvoorne loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie