Bouwkundige keuring Fluitenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Fluitenberg uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Fluitenberg.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Fluitenberg controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Fluitenberg laten uitvoeren

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Fluitenberg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Fluitenberg

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Fluitenberg (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €295 en €395. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Fluitenberg.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning79 m2300 – €305
Rijtjeshuis112 m2€355 – €390
Hoekpand132 m2€425 – €445
Geschakelde woning159 m2€470 – €505
Vrijstaand196 m2€530 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Fluitenberg die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld, Linde en Nieuwlande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-fluitenberg-7931

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Fluitenberg checkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Fluitenberg). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hoogeveen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie