Bouwkundige keuring Zwartewaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zwartewaal regelen is dan zeer verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Zwartewaal.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Zwartewaal bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwartewaal inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Dan kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Zwartewaal.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zwartewaal

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zwartewaal en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €335 en €470. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zwartewaal.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning100 m2280 – €305
Rijwoning105 m2€350 – €370
Hoekwoning141 m2€405 – €450
Twee onder één kap155 m2€465 – €505
Herenhuis184 m2€510 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwartewaal die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rockanje, Tinte, Oostvoorne, Vierpolders en Oudenhoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwartewaal-3238

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zwartewaal controleert een objectieve partij de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zwartewaal). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Brielle wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie