Bouwkundige keuring Sommelsdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Sommelsdijk laten doen is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Sommelsdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sommelsdijk checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sommelsdijk plannen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sommelsdijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Sommelsdijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Sommelsdijk en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €455. De totale prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sommelsdijk.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement78 m2295 – €305
Tussenwoning125 m2€350 – €390
Hoekpand143 m2€420 – €435
Geschakelde woning175 m2€475 – €495
Herenhuis196 m2€505 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sommelsdijk die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis, Zwartewaal en Rockanje.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sommelsdijk-3245

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Sommelsdijk checkt een onpartijdige specialist de woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sommelsdijk). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie