Bouwkundige keuring Oude IJsselstreek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Oude IJsselstreek regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oude IJsselstreek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oude IJsselstreek checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude IJsselstreek plannen

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oude IJsselstreek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oude IJsselstreek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oude IJsselstreek (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €325 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het bijgaande overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oude IJsselstreek.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement96 m2€300 – €320
Tussenwoning120 m2€355 – €375
Hoekpand134 m2€405 – €435
2-onder-1 kap165 m2€460 – €485
Herenhuis200 m2€525 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oude IJsselstreek die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg en Brummen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-ijsselstreek-7054

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Oude IJsselstreek onderzoekt een neutrale deskundige het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oude IJsselstreek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oude IJsselstreek maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Voorst
 • Bouwkundige keuring Gendringen
 • Bouwkundige keuring Breedenbroek
 • Bouwkundige keuring Varsseveld
 • Bouwkundige keuring Westendorp
 • Bouwkundige keuring Heelweg
 • Bouwkundige keuring Terborg
 • Bouwkundige keuring Silvolde
 • Bouwkundige keuring Sinderen
 • Bouwkundige keuring Ulft
 • Bouwkundige keuring Etten
 • Bouwkundige keuring Varsselder
 • Bouwkundige keuring Netterden
 • Bouwkundige keuring Megchelen
 • Plaats een reactie