Bouwkundige keuring Melissant

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Melissant uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Melissant.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Melissant inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Melissant uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Melissant.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Melissant

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Melissant (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €405. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Melissant.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Flatwoning81 m2280 – €305
Tussenwoning124 m2€355 – €380
Hoekhuis148 m2€400 – €450
Twee onder één kap168 m2€450 – €500
Herenhuis182 m2€530 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Melissant die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Dirksland, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Middelharnis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-melissant-3248

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Melissant bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Melissant). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Goeree-Overflakkee loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie