Bouwkundige keuring Dirksland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Dirksland laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Dirksland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Dirksland bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dirksland regelen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Dirksland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Dirksland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Dirksland en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €470. De totale prijs is gebaseerd op diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Dirksland.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje78 m2300 – €330
Rijwoning110 m2€360 – €375
Hoekwoning136 m2€400 – €435
Twee onder één kap155 m2€470 – €480
Herenhuis179 m2€510 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dirksland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis en Zwartewaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dirksland-3247

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Dirksland onderzoekt een objectieve specialist de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Dirksland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie