Bouwkundige keuring Wilhelminadorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wilhelminadorp regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wilhelminadorp.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wilhelminadorp inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wilhelminadorp uitvoeren

Wil je snel een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Wilhelminadorp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wilhelminadorp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wilhelminadorp (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €435. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wilhelminadorp.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio88 m2290 – €320
Tussenwoning116 m2€345 – €375
Hoekhuis133 m2€425 – €435
Geschakelde woning173 m2€475 – €500
Villa177 m2€505 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wilhelminadorp die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke en Lewedorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wilhelminadorp-4475

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Wilhelminadorp checkt een neutrale expert de potentiële woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wilhelminadorp). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Goes wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie