Bouwkundige keuring Gulpen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gulpen uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Gulpen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Gulpen controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gulpen inplannen

Wil je snel een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Gulpen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gulpen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Gulpen (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €455. De totaalprijs hangt af van diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gulpen.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Appartement87 m2280 – €315
Tussenwoning111 m2€345 – €375
Kopwoning129 m2€400 – €445
2-onder-1 kap150 m2€470 – €485
Herenhuis179 m2€530 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gulpen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Margraten, Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid en Banholt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gulpen-6271

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Gulpen bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gulpen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gulpen-Wittem wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie