Bouwkundige keuring Scheulder

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Scheulder laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Scheulder.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Scheulder controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scheulder regelen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Scheulder.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Scheulder

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Scheulder en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €405. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Scheulder.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio100 m2300 – €305
Tussenwoning124 m2€340 – €385
Hoekhuis137 m2€425 – €445
2-onder-1 kap167 m2€475 – €500
Villa179 m2€520 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scheulder die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers, Vijlen en Elkenrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scheulder-6307

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Scheulder onderzoekt een objectieve expert het gebouw. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Scheulder). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Eijsden-Margraten wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie