Bouwkundige keuring Goirle

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Goirle uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Goirle.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Goirle benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goirle uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Goirle.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Goirle

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Goirle (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €495. Het prijskaartje bestaat uit diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Goirle.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement75 m2300 – €325
Tussenwoning115 m2€340 – €375
Kopwoning137 m2€415 – €435
2-onder-1 kap171 m2€450 – €505
Landhuis196 m2€510 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goirle die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout en Zundert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goirle-5052

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Goirle bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Goirle). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Goirle loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Riel
 • Plaats een reactie