Bouwkundige keuring Stitswerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Stitswerd regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Stitswerd.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Stitswerd analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stitswerd uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Stitswerd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Stitswerd

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Stitswerd (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €410. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Stitswerd.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Appartementje85 m2€275 – €320
Tussenwoning117 m2€355 – €385
Hoekhuis142 m2€425 – €440
2-onder-1 kap173 m2€475 – €495
Landhuis188 m2€515 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Stitswerd die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd en Westerwijtwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stitswerd-9999

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Stitswerd bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Stitswerd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Het Hogeland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie