Bouwkundige keuring Grevenbicht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Grevenbicht uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Grevenbicht.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Grevenbicht checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grevenbicht uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Grevenbicht.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website vind je ook meer uitleg over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Grevenbicht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Grevenbicht (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €335 en €470. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Grevenbicht.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Studio83 m2€285 – €305
Tussenwoning125 m2€355 – €365
Hoekhuis150 m2€415 – €450
Geschakelde woning175 m2€465 – €500
Herenhuis194 m2€515 – €545
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grevenbicht die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Obbicht, Papenhoven, Holtum, Buchten en Born.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grevenbicht-6127

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Grevenbicht onderzoekt een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Grevenbicht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie