Bouwkundige keuring Meteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Meteren inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Meteren.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Meteren onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meteren afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Meteren.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Meteren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Meteren (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €345 en €450. De totaalprijs bestaat uit diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Meteren.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Studio75 m2290 – €310
Rijtjeshuis107 m2€335 – €390
Kopwoning132 m2€415 – €430
Twee onder één kap163 m2€455 – €480
Landhuis191 m2€520 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meteren die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Geldermalsen, Est, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meteren-4194

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Meteren onderzoekt een onpartijdige partij het huis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meteren). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Betuwe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie