Bouwkundige keuring Tricht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tricht laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website kan je aan de slag met aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Tricht.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tricht onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tricht regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Tricht.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Tricht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Tricht en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €345 en €410. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Tricht.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning88 m2300 – €310
Tussenwoning106 m2€350 – €380
Kopwoning149 m2€415 – €450
2-onder-1 kap160 m2€475 – €505
Landhuis178 m2€515 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tricht die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Meteren, Geldermalsen, Est, Opijnen en Neerijnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tricht-4196

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Tricht controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Tricht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Betuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie