Bouwkundige keuring Spijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Spijk laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Spijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Spijk controleert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spijk regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Spijk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Spijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Spijk en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €475. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Spijk.

Type huis GrootteGemiddelde kosten
Appartement81 m2280 – €320
Rijtjeshuis121 m2€340 – €385
Hoekwoning140 m2€400 – €450
2-onder-1 kap150 m2€450 – €500
Vrijstaand196 m2€520 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Schelluinen, Buurmalsen, Tricht, Meteren en Geldermalsen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spijk-4212

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Spijk bekijkt een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente West Betuwe loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie