Bouwkundige keuring Schelluinen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schelluinen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Schelluinen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schelluinen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schelluinen regelen

Wil je snel een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de kozijnen en en of er lekkages zijn. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Schelluinen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Schelluinen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schelluinen (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een kostenoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €495. De totale prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schelluinen.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning87 m2300 – €315
Rijwoning113 m2€355 – €365
Hoekhuis150 m2€420 – €440
2-onder-1 kap175 m2€470 – €500
Vrijstaand196 m2€525 – €550
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schelluinen die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Buurmalsen, Tricht, Meteren, Geldermalsen en Est.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schelluinen-4209

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Schelluinen onderzoekt een objectieve partij het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Schelluinen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Molenlanden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie