Bouwkundige keuring Terschelling

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Terschelling regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Terschelling.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Terschelling bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terschelling inplannen

Behoefte aan een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Terschelling.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Terschelling

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Terschelling (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €435. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Terschelling.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje87 m2295 – €315
Tussenwoning120 m2€360 – €380
Hoekpand130 m2€415 – €435
Geschakelde woning173 m2€460 – €490
Villa197 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terschelling die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren en Heerenveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terschelling-8881

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Terschelling onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Terschelling). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Terschelling wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Formerum
 • Bouwkundige keuring Lies
 • Bouwkundige keuring Hoorn
 • Bouwkundige keuring Oosterend
 • Bouwkundige keuring West-Terschelling
 • Bouwkundige keuring Hee
 • Bouwkundige keuring Kaard
 • Bouwkundige keuring Baaiduinen
 • Bouwkundige keuring Kinnum
 • Bouwkundige keuring Midsland
 • Bouwkundige keuring Striep
 • Bouwkundige keuring Landerum
 • Plaats een reactie