Bouwkundige keuring Lansingerland

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Lansingerland inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lansingerland.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lansingerland bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lansingerland inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Lansingerland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lansingerland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lansingerland (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat de conclusie van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €430. De totale prijs is afhankelijk van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lansingerland.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning80 m2295 – €330
Tussenwoning104 m2€360 – €385
Hoekpand125 m2€400 – €435
Geschakelde woning166 m2€470 – €500
Villa186 m2€515 – €550
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lansingerland die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Delft, Den Haag en Kaag en Braassem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lansingerland-2665

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Lansingerland bekijkt een onpartijdige partij het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lansingerland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Lansingerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Berkel en Rodenrijs
 • Bouwkundige keuring Bergschenhoek
 • Bouwkundige keuring Bleiswijk
 • Plaats een reactie