Bouwkundige keuring Pijnacker-Nootdorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Pijnacker-Nootdorp laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Pijnacker-Nootdorp.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Pijnacker-Nootdorp benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pijnacker-Nootdorp uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Pijnacker-Nootdorp.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Pijnacker-Nootdorp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Pijnacker-Nootdorp (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €460. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Pijnacker-Nootdorp.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning91 m2280 – €325
Tussenwoning110 m2€355 – €365
Kopwoning142 m2€400 – €435
2-onder-1 kap161 m2€475 – €490
Vrijstaand177 m2€510 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pijnacker-Nootdorp die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Midden-Delfland, Delft, Den Haag, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pijnacker-nootdorp-2642

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Pijnacker-Nootdorp onderzoekt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Pijnacker-Nootdorp). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Pijnacker
 • Bouwkundige keuring Delfgauw
 • Bouwkundige keuring Nootdorp
 • Plaats een reactie