Bouwkundige keuring Garmerwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Garmerwolde inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Garmerwolde.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Garmerwolde inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garmerwolde regelen

Op korte termijn een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Garmerwolde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Garmerwolde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Garmerwolde (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €280 en €495. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Garmerwolde.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning93 m2€285 – €325
Rijwoning120 m2€345 – €385
Hoekhuis137 m2€420 – €445
Twee onder één kap156 m2€470 – €485
Landhuis190 m2€525 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garmerwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Thesinge, Sint Annen, Woltersum, Lellens en Winneweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garmerwolde-9798

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Garmerwolde bekijkt een onpartijdige partij de woning. Een aanrader, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Garmerwolde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Groningen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie