Bouwkundige keuring Meeden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Meeden uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite bekijk je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Meeden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Meeden bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meeden uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Meeden.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Meeden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Meeden (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €275 en €415. De totaalprijs hangt af van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Meeden.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement75 m2295 – €320
Rijtjeshuis113 m2€340 – €375
Kopwoning150 m2€425 – €450
Geschakelde woning162 m2€475 – €500
Herenhuis196 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meeden die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Muntendam, Wildervank, Zuidbroek, Noordbroek en Tripscompagnie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meeden-9651

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Meeden controleert een objectieve expert het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meeden). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie