Bouwkundige keuring Kornwerderzand

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kornwerderzand laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kornwerderzand.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kornwerderzand checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kornwerderzand plannen

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kornwerderzand.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kornwerderzand

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kornwerderzand (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €310 en €475. De prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kornwerderzand.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning91 m2295 – €315
Rijtjeshuis105 m2€360 – €380
Hoekpand149 m2€405 – €450
2-onder-1 kap160 m2€470 – €500
Vrijstaand191 m2€505 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kornwerderzand die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zurich, Pingjum, Witmarsum, Wons en Schraard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kornwerderzand-8752

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Kornwerderzand bekijkt een neutrale partij de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kornwerderzand). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie