Bouwkundige keuring Thesinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Thesinge laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Thesinge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Thesinge bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de gevel en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Thesinge laten uitvoeren

Heel snel meer info over de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Thesinge.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Thesinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Thesinge en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €390. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Thesinge.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Appartementje98 m2275 – €325
Rijtjeshuis104 m2€345 – €380
Hoekpand149 m2€425 – €435
2-onder-1 kap161 m2€455 – €500
Vrijstaand188 m2€510 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Thesinge die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Sint Annen, Woltersum, Lellens, Winneweer en Ten Post.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-thesinge-9797

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Thesinge bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Thesinge). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Groningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie