Bouwkundige keuring Sint-Annaland

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sint-Annaland laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sint-Annaland.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sint-Annaland onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint-Annaland inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sint-Annaland.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sint-Annaland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sint-Annaland (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €280 en €385. De totale prijs hangt af van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Sint-Annaland.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning100 m2290 – €320
Tussenwoning114 m2€350 – €365
Hoekpand132 m2€410 – €450
2-onder-1 kap154 m2€455 – €480
Landhuis181 m2€510 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sint-Annaland die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet en Nieuw-Vossemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-annaland-4697

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sint-Annaland bekijkt een onpartijdige specialist het woonobject. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sint-Annaland). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Tholen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie