Bouwkundige keuring Harkstede

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Harkstede uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Harkstede.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Harkstede controleert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harkstede plannen

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Harkstede.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Harkstede

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Harkstede en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €395. De totale prijs hangt af van verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Harkstede.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning92 m2295 – €305
Tussenwoning106 m2€350 – €390
Hoekhuis139 m2€405 – €430
Geschakelde woning154 m2€460 – €505
Herenhuis176 m2€530 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Harkstede die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Scharmer, Kolham, Harkstede, Meerstad en Sappemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harkstede-9617

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Harkstede controleert een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Harkstede). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie