Bouwkundige keuring Woudbloem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Woudbloem laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Woudbloem.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Woudbloem onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woudbloem inplannen

Heb je belang bij inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Woudbloem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Woudbloem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Woudbloem (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €310 en €450. De totaalprijs is gebaseerd op diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Woudbloem.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Etagewoning88 m2275 – €315
Tussenwoning117 m2€340 – €375
Hoekhuis138 m2€425 – €430
Twee onder één kap172 m2€455 – €505
Herenhuis191 m2€510 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woudbloem die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Harkstede, Scharmer, Kolham, Harkstede en Meerstad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woudbloem-9618

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Woudbloem onderzoekt een neutrale specialist het huis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Woudbloem). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Groningen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie