Bouwkundige keuring Scharmer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Scharmer laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Scharmer.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Scharmer onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Scharmer afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Scharmer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Scharmer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Scharmer (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €295 en €490. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Scharmer.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje81 m2285 – €330
Rijwoning119 m2€360 – €385
Hoekhuis136 m2€425 – €440
Twee onder één kap161 m2€460 – €480
Landhuis200 m2€525 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Scharmer die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kolham, Harkstede, Meerstad, Sappemeer en Waterhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-scharmer-9616

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Scharmer controleert een onpartijdige expert het gebouw. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Scharmer). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Midden-Groningen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie