Bouwkundige keuring Froombosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Froombosch laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Froombosch.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Froombosch onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Froombosch uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Froombosch.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Froombosch

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Froombosch (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €480. Het prijskaartje hangt af van meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Froombosch.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Etagewoning84 m2280 – €320
Rijtjeshuis111 m2€335 – €370
Kopwoning143 m2€415 – €450
2-onder-1 kap166 m2€475 – €500
Herenhuis197 m2€515 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Froombosch die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Woudbloem, Harkstede, Scharmer, Kolham en Harkstede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-froombosch-9619

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Froombosch controleert een objectieve partij het huis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Froombosch). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Midden-Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie