Bouwkundige keuring Slochteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Slochteren laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Slochteren.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Slochteren checkt het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slochteren regelen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Slochteren.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Slochteren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Slochteren en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een kostenberekening om het huis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €300 en €425. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Slochteren.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Flatwoning91 m2€290 – €310
Rijwoning103 m2€335 – €380
Hoekhuis150 m2€415 – €445
Twee onder één kap167 m2€460 – €500
Vrijstaand193 m2€530 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slochteren die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Froombosch, Woudbloem, Harkstede, Scharmer en Kolham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slochteren-9621

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Slochteren checkt een neutrale expert het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Slochteren). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Midden-Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie