Bouwkundige keuring Obbicht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Obbicht regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Obbicht.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Obbicht inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Obbicht plannen

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Obbicht.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Obbicht

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Obbicht (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €430. Het kostenplaatje bestaat uit diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Obbicht.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio80 m2275 – €325
Tussenwoning121 m2€360 – €380
Hoekpand140 m2€425 – €450
Twee onder één kap150 m2€470 – €485
Vrijstaand191 m2€510 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Obbicht die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Papenhoven, Holtum, Buchten, Born en Nieuwstadt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-obbicht-6125

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Obbicht bekijkt een neutrale ingenieur het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Obbicht). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie