Bouwkundige keuring Gulpen-Wittem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Gulpen-Wittem laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gulpen-Wittem.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Gulpen-Wittem bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gulpen-Wittem afspreken

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Gulpen-Wittem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gulpen-Wittem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Gulpen-Wittem en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €430. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Gulpen-Wittem.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Flatwoning89 m2290 – €320
Tussenwoning100 m2€360 – €385
Hoekpand133 m2€425 – €440
2-onder-1 kap153 m2€450 – €500
Herenhuis175 m2€530 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gulpen-Wittem die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Eijsden-Margraten, Meerssen, Maastricht, Beek en Stein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gulpen-wittem-6271

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Gulpen-Wittem analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Gulpen-Wittem). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Gulpen-Wittem loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Slenaken
 • Bouwkundige keuring Beutenaken
 • Bouwkundige keuring Mechelen
 • Bouwkundige keuring Epen
 • Bouwkundige keuring Wittem
 • Bouwkundige keuring Eys
 • Bouwkundige keuring Elkenrade
 • Bouwkundige keuring Wijlre
 • Bouwkundige keuring Gulpen
 • Bouwkundige keuring Ingber
 • Bouwkundige keuring Reijmerstok
 • Bouwkundige keuring Heijenrath
 • Plaats een reactie