Bouwkundige keuring Beutenaken

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Beutenaken uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Beutenaken.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Beutenaken onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de ventilatie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beutenaken regelen

Heb je belang bij meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Beutenaken.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beutenaken

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Beutenaken en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €415. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Beutenaken.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement90 m2295 – €315
Rijtjeshuis115 m2€345 – €385
Hoekhuis144 m2€420 – €430
Geschakelde woning154 m2€450 – €495
Landhuis185 m2€525 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beutenaken die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Slenaken, Heijenrath, Reijmerstok, Ingber en Gulpen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beutenaken-6278

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beutenaken bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beutenaken). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Gulpen-Wittem doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie