Bouwkundige keuring Heijenrath

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heijenrath uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Heijenrath.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heijenrath bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heijenrath regelen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Heijenrath.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heijenrath

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Heijenrath (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €395. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Heijenrath.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning92 m2290 – €305
Rijtjeshuis124 m2€350 – €365
Hoekwoning146 m2€400 – €430
Twee onder één kap170 m2€475 – €490
Villa179 m2€505 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heijenrath die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Reijmerstok, Ingber, Gulpen, Margraten en Bemelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heijenrath-6276

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Heijenrath bekijkt een neutrale deskundige de woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Heijenrath). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Gulpen-Wittem doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie