Bouwkundige keuring Reijmerstok

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Reijmerstok regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Reijmerstok.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Reijmerstok inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reijmerstok inplannen

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Reijmerstok.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Reijmerstok

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Reijmerstok en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €425. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Reijmerstok.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning85 m2290 – €320
Tussenwoning125 m2€360 – €370
Hoekpand143 m2€405 – €445
Twee onder één kap167 m2€465 – €480
Villa194 m2€530 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reijmerstok die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ingber, Gulpen, Margraten, Bemelen en Cadier en Keer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reijmerstok-6274

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Reijmerstok bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Reijmerstok). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Gulpen-Wittem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie